Shorinji Kempo group består av fem olika delar. Dessa är SHORINJI KEMPO UNITY, Kongo Zen Sohonzan Shorinji, Shorinji Kempo Renmei, Zenrin Gakuen och World Shorinji Kempo Organization (WSKO).

Dessa fem organisationer har samtliga sitt säte på Shorinji Kempos Hombu (huvudkontor) som ligger i staden Tadotsu i prefekturen Kagawa i Japan.

Shorinji Kempo Hombu
Shorinji Kempo Hombu

SHORINJI KEMPO UNITY är den del av organisationen som har hand om och administrerar Shorinji Kempos varumärke och rättigheterna att använda det.

Kongo Zen Sohonzan Shorinji är den religiösa delen av Shorinji Kempo och den är registrerad som en religiös sammanslutning (shūkyō hōjin). Alla föreningar i Japan som är dōin [道院] är medlemmar här.

Shorinji Kempo Renmei, eller Ippan Zaidan Hōjin Shōrinji Kempō Renmei som är det fullständiga namnet, är det japanska förbundet. Alla dōin är också med här, men förutom det är det organisationen för alla universitetsföreningar, highschool-föreningar etc.

Zenrin Gakuen är den skola (som tidigare hette Nihon Shōrinji Budō Senmon Gakkō, oftast förkortat till Busen) som drivs på Shorinji Kempos hombu.

World Shorinji Kempo Organization (förkortat WSKO), eller som det heter på japanska Shōrinji Kempō Sekai Rengō, är den del av organisationen som administrerar alla föreningar utanför Japan.