VM och träning i Japan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Arenan i Osaka var fullsatt under VM! Våra svenska tävlande gjorde bra ifrån sig i den stenhårda konkurrensen. Bästa placering fick Markus Lagerqvist och Pontus Ankre från Södra med en 6:e-plats i klassen för kyu-graderade. Arnaud Tiquet och Joakim Englander från Göteborg kom 7:a i klassen för 3 dan, Kenneth Svedlund och Yanlu Wang 7:a i klassen för 2 dan och Glen Eriksson och Christopher Cameron 7:a i klassen för kyu. Anders Pettersson och Åke Olsson kom 8:a i högsta klassen för 4 dan och högre.

Arena Osaka

Sverige hade 35 deltagare på plats under detta träningsläger som inleddes med VM-tävlingar i embu. Efter att tävlingarna avgjorts i Osaka, reste vi till Tadotsu där Hombu, Shorinji Kempos högkvarter finns.

Uppvisning i randori, sparring.

Randori Osaka Åke och Leif Döma embu DavidGoliat döma randoriTräning i att döma embu. Alla fick jämföra sina poäng med huvuddomarens. Han förklarade därefter sin bedömning och diskussioner om en rättvis nivå fördes.

Det är nyttigt för japanska utövare att testa sina tekniker på större europeiska utövare. Det går inte att komma ifrån att styrka och tyngd är en viktig faktor.

Träning i att bedöma randori. Vi hoppas att det även kommer vara officiella tävlingar i randori på VM i USA om fyra år. I embu är det en fördel att vara liten och kvick. Men i randori tävlar man i viktklasser. Vi hoppas kunna skicka ett starkt landslag om det äntligen blir officiell tävlingar i randori. Vi vet att det amerikanska förbundet driver denna fråga.

Sex utövare från Sverige genomförde och lyckades med graderingar till högre dan-grader. Grattis till Boban Mladenovic, Leif Kekonius, Stefan Jönsson Levin, Johan Frendin, Anders Magnusson och Alex Tilly som klarade testen till 5 dan. Grattis till Tobias Alm som graderade till 4 dan.

Lämna ett svar