Vision 2025

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Inom förbundet har vi under det gångna året arbetat med att formulera en vision för hur vi vill utveckla svensk Shorinji Kempo. Kärnan i vår verksamhet är intensiv träning – mental, fysisk och teknisk – med målet att bli duktiga i självförsvar och med det större syftet att vara goda förebilder i vardagen. Det sistnämnda är vad budo egentligen handlar om. Att träna sin karaktär och att disciplinera sig genom regelbunden träning – detta är vår metod.

Visionen handlar om att utveckla våra träningsmetoder så att de i ännu högre grad ger avsedd effekt. Vi studerar hur man bäst utvecklar egenskaper som snabbhet, styrka, uthållighet och rörlighet. Hur vi bäst förmedlar kunskap pedagogiskt, och hur vi kan effektivisera teknikträning med hänsyn till reaktionsförmåga, koordination och automatisering. Ett annat viktigt område är hur vi kan göra den mentala träningen ännu mer användbar i våra vardagliga liv – koncentrationsförmåga, lugn, tålamod och en mängd andra aspekter.

De senaste åren har vi sett flera prov på att våra metoder fungerar. Svenska utövare har framträdande roller vid internationella träningsläger och vår kunskap möts med stor respekt inom hela Shorinji Kempo-världen. Våra medlemmar har också erövrat ett flertal guldmedaljer vid stora internationella mästerskap de senaste åren, på både dam- och herrsidan. Vi ser nu fram emot att ta nästa stora steg i förbundets utveckling.

Lämna ett svar