Viktor graderade till yondan

Den 20 april graderade Viktor Karlholm från Stockholm Södra shibu till yondan (4 dan). Graderingen hölls på hombu i anslutning till en gasshuku som Viktor deltagit på tillsammans med Glen Eriksson från samma förening.

Viktor och Glen hade sedan en längre tid planerat att åka till Japan för att delta på en gasshuku på hombu, samt att Viktor skulle gradera. Strax innan avfärd så nåddes man av beskedet att Japan drabbats av en fruktansvärd jordbävnig och efterföljande tsunami och man visste inte om det skulle gå att komma iväg. Som tur var ligger Shorinji Kempos hombu inte i närheten av de drabbade områdena så lägret hölls som planerat, dock med kraftigt minskat antal deltagare från de olika universiteten i Japan.

Efter lägret så hölls det även gradering och Viktor hade fått tillstånd att försöka gradera till yondan (4 dan) vilket lyckades utmärkt..

Det finns även en rapport om graderingen på WSKO:s hemsida här, samt en rapport från lägret som Viktor och Glen deltog på här.

Efter lägret fick de ändra sina planer något och tillbringade större delen av den återstående tiden i Japan i och kring Kyoto, där man även passade på att besöka Rakuto-doin för att träna.

Lämna ett svar