Veteranläger – för instruktörer med minst 3 dan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Johan Frendin, 4 dan, Visby Shibu, övar slagteknik med Viktor Karlhom, 4 dan, Stockholm Södra.

Sedan snart tre år tillbaka har vi som instruerar ute i klubbarna samlats två gånger om året för att träna tillsammans. I rollen som instruktör ger man ofta mer coaching än man själv får tillbaka. För att vi som tränat länge ska fortsätta att utvecklas tekniskt och på andra områden, behöver vi få ärlig och konstruktiv feedback från andra med stor erfarenhet. Under de här samlingarna fokuserar vi mycket på grundträning – slag och sparkar på mitts eller säck – vi videofilmar och analyserar små detaljer som kan förbättras. Stämningen är nyfiken och avspänd och vi har även tid att diskutera hur vi kan utveckla vår träning och våra klubbar.


Leif Kekonius, Shibu-cho i Bromma, drar in sin fruktade långa höger. Vi brukar träna en hel del sparring, eller randori som vi kallar det, under våra möten. Detta är viktigt för att testa om ens teknik verkligen fungerar. Vi skapar en prestigelös stämning och analyserar varandras styrkor och utvecklingsområden.

Den 3 mars är det dags för årets första instruktörsträff, och då kommer vi fokusera en hel del på att finslipa tekniker till 5 dan, då flera av våra seniorer hoppas kunna gradera inom det närmaste året. Vi drar bl.a. nytta av Per Lindblom, 5 dan, från Stockholm Södra, som bott flera år i Japan och nu är tillbaka, redo att dela med sig av sina kunskaper.

På bilden utför Johan Frendin, 4 dan, kubi nage.

Lämna ett svar