Tre månader i Japan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Tanen hokeiDen 20 juli åkte jag till Tokyo för att bosätta mig ett tag. Idén med det besöket var att ge mig själv möjligheten att vara här en längre tid och söka jobb. Jag besöker ofta Japan och varje gång har jag känt att det är för kort, så denna gång skulle jag ha lite mer tid. Naturligtvis innebär ju detta också att jag kan passa på att träna en massa Shorinji Kempo! Tänkte här dela med mig av några bilder och berätta kort om resan.
Det har mest blivit träning i en klubb som jag känner till sedan tidigare, den heter Chiyoda-doin och leds av Susumu Nagai-Sensei som är Seihanshi 7:e dan. Men det har även blivit någon utflykt till andra klubbar. Dessutom har jag hunnit med ett besök på Hombu i samband med ett mycket bra och intensivt träningsläger som hölls den 17-18 september. Jag är nu i slutet av min resa, men har visserligen förlängt den med ytterligare en månad så tre månader kommer att bli fyra. Jag är väldigt tacksam för att Chiyoda-doin har varit så gästvänliga från start och rekommenderar att hälsa på för den som har vägarna förbi Tokyo.

Kenneth Svedlund
Shorinji Kempo Stockholms Studenter Shibu

Kihon-träning lett av Shimomura-sensei Nagai-Sensei vallar sina får Ishihara-san bråkar på rasten Diverse unyoho-övningar
Randori, lätt och lekfullt skulle det vara. Unyoho fortsättning, under ledning av Tsuji-Sensei (i bakgrunden) Kör så ofta jag kan med Ishihara-san då han är en av väldigt få japaner som matchar min längd! Nagai-sensei och Tsuji-sensei utforskar kyusho, tryckpunkter.
Jag tror bestämt att det var hijinuki maetembin på menyn. Per och Jag provar lite bakuho, det är ju inte allt för vanligt att man hinner med det på den vanliga träningen. Den vanliga bilden över Hombu Från vänster: Kenneth, Per, Hirabayashi, Shimomura. Chiyoda-doin-gänget.
Jag och Per framför Kaisos grav Dags för Gakka i Kodo Träning i kodo under ledning av Fujii-Sensei. Kiri kaeshi nuki. Ryugatame i sitt slutskede. Fick fina tips av min partner här.
Fujii-Sensei instruerar. Han hade ett Tema som gick ut på att smälta samman rörelser och handlingar. Utföra flera handlingar samtidigt. Anteckningar, anteckningar, anteckningar. Samu, även taket på hombu fick sig lite puts. Eller rättare sagt rensning av stuprör.

Lämna ett svar