Nu har terminen börjat i de flesta av våra föreningar!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Lär dig självförsvar eller påbörja en livslång vandring inom budo. Hitta en klubb nära dig och prova på något som kan bli en viktig del av ditt liv!

Shorinji Kempo är en träningsform som har tre syften,

1. Självförsvar
2. Fysisk hälsa
3. Mental utveckling

Genom att träna självförsvarstekniker blir du både vältränad och får bättre självförtroende. Den som tränar i många år kommer upptäcka hur väl Shorinji Kempo fungerar som metod för personlig utveckling. Tålamod, koncentration, närvaro, uppmärksamhet, samarbete och självbehärskning är några områden du kan utveckla genom träningen.

Sode dori

 

 

 

 

 

Självförsvar: vi tränar tekniker som bygger på både smärta och balans.

Hopp

 

 

 

 

 

 

 

Fysisk hälsa: du blir smidig av att träna Shorinji Kempo och vi tränar ofta funktionell styrketräning av olika slag i samband med teknikträningen.

Chinkon

 

 

 

 

 

 

 

Mental utveckling: sittande meditation inleder de flesta träningspass. Men alla träningsmoment ger utövaren möjlighet att öva närvaro, koncentration och samarbete.
Träningen kan indelas i fyra områden:

1. Grundträning, kihon. För att kunna reagera instinktivt och korrekt behöver man nöta grundrörelser i många timmar. Målet är att göra dina självförsvarstekniker till en naturlig del av ditt rörelsemönster. Detta kräver mängder av tid och tålamod och det finns inga genvägar. Mittsträning som på bilden nedan är en form av grundträning.

Mitts

 

 

 

 

 

 

2. Teknikträning, jitsugi. Grundrörelser sätts samman till tekniker och serier av tekniker vilka övas om och om igen. Bakom specifika tekniker finns mer generella principer som det gäller att förstå för att bli riktigt duktig. Genom att ofta byta träningskamrat lär man sig bedöma andra människor och att samarbeta.

Teknikträning

 

 

 

 

 

 

 

3. Teknikuppvisning, embu. Att sätta samman sekvenser av tekniker till längre mönster kallas embu, att visa budo. Detta är en mycket viktig träningsform som ger möjlighet att slipa fram teknisk perfektion. Embu är även en officiell tävlingsform och det arrangeras såväl SM, EM och VM. Hitta en träningskamrat med hög ambitionsnivå så att ni kan utveckla och motivera varandra. Nedan två svenska utövare, Markus och Pontus, som placerade sig på 6:e plats i VM i augusti.

embu

 

 

 

 

 

4. Fri kamp, sparring eller randori. Under randori tränar man att tillämpa lämpliga tekniker eller principer i fri kamp. Det finns mängder av sätt att träna randori, med olika grad av skyddsutrustning och med olika slag av tekniska begränsningar. Under detta moment märker du hur väl du kan tillämpa dina kunskaper, och du får även tillfälle att hantera såväl stress som det egna egot.

randori

Lämna ett svar