Nationell dangradering

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Kajsen och Charlene efter sin gradering till nidan.
Kajsen och Charlene efter sin gradering till nidan.

Den 20 november arrangerade Svenska Shorinji Kempoförbundet en nationell dangradering i Stockholm. Förbundet strävar efter att ha samtliga behöriga examinatorer på plats vid våra dangraderingar för att vi ska kunna ha en hög kvalitet på graderingarna samt att vi ska likrikta vår bedömning. För att bibehålla och höja kvaliteten på våra instruktörer och utövare har förbundet beslutat att examinatorerna tillsammans ska diskutera sig fram till konsekventa, rättvisa men också något strängare bedömningar.

Den här gången var det 5 stycken som gjorde testet till nidan (2 dan). Ursprungligen var det även planerat med en person till sandan (3 dan), men han skadade sig i foten dagen innan och hade inte möjlighet att delta den här gången.

Efter en timmes skriftligt test och dryga tre timmars tekniskt test hade vi två personer som klarat sin gradering till nidan, Charlene Lima och Kajsen Burell från Stockholms Studenter. Ett stort grattis till Charlen och Kajsen!

Förbundet har som målsättning att arrangera två nationella dangraderingar varje år, en gång på hösten och en gång på våren. Finns det examinatorer tillgängliga är det även möjligt att göra dangraderingar på sommarlägret i Visby. Planen är även att alternera plats för dangraderingarna så att det är en gång i Stockholm och en gång i ”Västsverige” (vilket i dagsläget innebär Göteborg/Karlstad/Skövde).

På de nationella dangraderingarna kan man gradera 1-3 dan, högre graderingar administreras alltid av hombu och görs endast på hombu i Japan, eller ibland vid olika internationella kōshūkai (seminarier) som WSKO hombu arrangerar.

Lämna ett svar