Höga dangrader

Lördagen den 22 maj hölls det en dangradering i Karlstad.
Det var totalt fem personer som graderade denna dag, varav tre personer till sandan (3 dan). Arnaud och Romain, från Göteborg Shibu, och Lovisa från Stockholm Södra, testade till 3 dan. Från Karlstad hade vi Henrik som testade till 2 dan och Ann-Christine till 1 dan.

Extra anmärkningsvärt är att Lovisa är den första svenska kvinnan med 3 dan!

Så här skriver hennes shibu-cho om hennes insatser:
Lovisa Johnson-Axelle graderade i mitten av maj som första svenska kvinna någonsin till 3 dan Chukenshi! Hela Svenska Shorinji Kempoförbundet gratulerar. Lovisa är nu en av få europeiska kvinnliga utövare som nått denna nivå. Normalt sett försöker vi helt bortse från kön i vår träning – vår ambition är att den ska vara så genusneutral som det bara går. Ändå vill vi uppmärksamma Lovisas fantastiska prestation och hoppas att hon får många efterföljare. Det fokus Lovisa visat i sin träning under det senaste året är inspirerande och ett bra riktmärke för andra som tränar. Samma fokus som tidigare gett henne både SM och EM-guld i embu.

Ytterligare värt att särskilt omnämnas är Ann-Christine Håkansson som är den äldsta svenska kvinnan som erhållit en dangrad. Ann-Christine började träna efter att hon fyllt 50 och har nu nått ett stort delmål i sin träning.

Detta visar att Shorinji Kempo kan tränas av alla, gammal som ung, kvinna elller man.

Examinatorer vid graderingen var Anders Pettersson, Karlstad Shibu, och Åke Olsson från Karlstads Studenter Shibu.

Lämna ett svar