Gasshuku för barn i Göteborg

Gruppbild från lägretUnder helgen den 7-8 maj arrangerades det en gasshuku (träningsläger) för barngruppen i Göteborg.
Det var första gången någonsin som det hölls ett träningsläger som enbart var för barn. Upplägget var att vi startade vid lunchtid på lördagen för att alla skulle hinna resa till Göteborg på lördag morgon. Sedan var det ett antal timmar träning följt av ett mycket uppskattat besök på Liseberg.
Söndagen hade träning på förmiddagen och avslut var planerat till lunch för att alla skulle hinna hem i rimlig tid på söndagen.

Det var deltagare från Karlstad, Bromma och givetvis Göteborg och vi hade totalt 35 barn som deltog. Förutom ett antal instruktörer från varje förening var det också med ett flertal föräldrar för att hjälpa till med det praktiska runt omkring.

Själva träningslägret började kl. 13 med att alla ställde upp och vi gjorde chinkon gyo tillsammans.
Sedan höll Peter från Göteborg i en intensiv uppvärmning med många roliga övningar och sedan följde grundträning som hölls av Anders-sensei.
Vi delade också upp träningen efter grad och var flera instruktörer som hjälpte varje grupp.

Kihon Kihon Kihon

Efter tre timmar, som endast avbrutits av några korta raster så avslutade vi lördagens träning och alla duschade och förberedde sig för att ge sig av mot Liseberg.
Det blev en kort promenad till spårvagnen som sedan tog oss till Liseberg. Väl inne på Liseberg blev det riktigt full fart på alla ungar och alla hade fullt upp med att hinna åka i alla olika åkattraktioner. De flesta var kvar ända fram till 22.00 innan vi var tvungna att ge oss av tillbaka till dojon för att sova.

Liseberg

Liseberg Liseberg

Alla som kom från Karlstad och Bromma övernattade i dojon på luftmadrasser.

Sovsäckar

Söndag morgon åt vi frukost tillsammans och sedan började träningen igen kl. 09.
På söndagen fick Erik Öhrn hålla i chinkon gyo. Erik började själv som tio-åring att träna i barngruppen, nu är han 17 år och graderade i vintras till shodan (1 dan svart bälte) och är en av de som är med instruerar barngruppen i Karlstad.

Erik håller i chinon-gyo Chinkon-gyo

Söndagen började vi med att träna embu. Anders-sensei gick igenom den tandoku embu (embu i ensam form) som hombu har tagit fram för tävlingar. I princip alla klarade av att lära sig den formen utantill och några tappra visade också upp för alla andra precis som man gör vid tävling/uppvisning. Anders-sensei gick också igenom viktiga saker att tänka på när man ska visa upp embu.

Howa
Sedan gick vi igenom de olika förutbestämda kumi embu (par-embu) som finns för respektive grad för barngruppen.
Detta var lite svårare då det var ganska nytt för de flesta, dock hade vi ju ett riktigt duktigt par bestående av Filippa och Tindra från Karlstad som visade upp sin embu för alla andra. De gjorde riktigt bra ifrån sig och imponerade stort på alla som var på plats.

Tindra och Filiipa visade embu.
Vi hade också en kort howa där vi pratade om varför man tränar Shorinji Kempo och vad syftet med vår träning är.

Sista timmen av söndagens pass delades upp i grupper efter grad och alla fick öva på sina tekniker inför nästa gradering.

Teknikträning i Göteborg. Teknikträning i Göteborg.

Vid klockan 12 avslutades lägret och alla var överens om att det var riktigt lyckat och att det är något vi måste försöka göra igen. Till nästa år hoppas vi att ytterligare några föreningar kommer att vara med.

 

Det finns ett galleri med bilder från helgen här.

 

Lämna ett svar