Mycket på gång under våren 2012

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Det är många saker på gång under våren i Shorinji Kempo-Sverige, så det gäller att planera sin kalender så man inte missar något.

Förutom lokala föreningsarrangemang samt hombus årliga vårläger så är det ett flertal läger på gång.

Yudansha gasshuku i Karlstad

Instruktion vid träningslägerDen 18-19 februari är det dags för det första evenemanget då det hålls en yudansha gasshuku (träningsläger för svartbälten) i Karlstad (se här för detaljer). Lägret är öppet för alla dan-graderade, men även ikkyū (1 kyū) som får ok från sin shibu-chō (huvudinstruktör) kan delta. Lägret kommer dels att fokusera på embu, vilket är en bra förberedelse inför SM senare i vår, men man kommer också att gå igenom vilka förändringar som görs i den nya kamokuhyō som snart kommer att införas. Det är en del hōkei som flyttats runt (från högre grader ner till lägre) och även en del hōkei som tillkommit, dvs. som tidigare inte funnits listade i vår kamokuhyō utan endast i kyōhan. Instruktörer för detta läger kommer vara Anders Pettersson, daikenshi 5 dan och Åke Olsson seikenshi 5 dan.

Veteranläger i Stockholm

Instruktörsseminarium i oktober 2011 - Leif kastar Alex med kannuki nai tembin
Instruktörsseminarium i oktober 2011 - Leif kastar Alex med kannuki nai tembin

Nästa nationella händelse är ett ”veteranläger”, en heldagsträning för alla med sandan (3 dan) och högre som kommer att hållas den 3 mars. Det blir sjätte gången detta arrangeras och brukar vara en mycket uppskattad träningsdag för de som tränat lite längre där de kan utbyta erfarenheter och alla får möjlighet att träna tekniker på sin nivå. Träningsdagen hålls i Stockholm Södras dojo och förbundet sponsrar med resekostnaden för de som kommer från andra städer (se dock till att samåka så mycket som möjligt).

Årststämmor

Förbundets årsstämma kommer att hållas den 23 mars i Stockholm, i samband med att SB&K håller sin årsstämma. För mer information kring det kan ni titta i kalendern (här för SSKF:s årsstämma och här för SB&K:s årsstämma.

Nationell dan-gradering

Den 31 mars är det dags för vårens nationella dan-gradering. Det finns möjlighet att gradera till 1 – 3 dan. Den här gången hålls graderingen i Karlstad. Mer detaljer kring vad som gäller för graderingen kommer stå i kalendern här.

Nästa dan-graderingstillfälle kommer att hållas till hösten i Stockholmsområdet (exakt tid och plats är inte bestämt ännu). Eventuellt kan det även finnas möjlighet till dan-gradering i samband med sommarlägret i Visby (om det finns erforderliga examinatorer på plats).

SM 2012

Den 28-29 april kommer det hållas ett träningsläger i Skövde, lördagen kommer det även att vara SM-tävlingar. Det är alltså hög tid att börja träna inför detta så att ens embu sitter. Detta är första gången som Skövde arrangerar något större evenemang, tidigare har man ordnat mindre läger för enstaka föreningar, så det vore kul om så många som möjligt kommer och är med och tävlar så det kan hjälpa till att marknadsföra Shorinji Kempo i Skövde. Du kommer hitta detaljer kring SM-tävlingarna här och mer information om träningslägret här.

Gasshuku för barn

Förhoppningen från förbundet är också att vi ska kunna arrangera ett läger för dem under 13 år precis som vi gjorde förra året i Göteborg (se rapport från det lägret här). Här är det dock inga datum spikade ännu, men vi återkommer så snart det finns något klart.

Internationellt läger i Finland

Den stora lägerhändelsen under våren, som är i rimlig närhet till oss, är annars det Finska förbundet som arrangerar ett läger med anledning av att Shoriniji Kempo funnits 40 år i Finland. Sverige delar en hel del historia med Finsk Shorinji Kempo då tidiga instruktörer i Finland precis som i Sverige var från Rakutō dōin i Kyoto.

Aosaka-sensei, här vid ett läger i Tyskland, där han kastar Anders Pettersson
Aosaka-sensei, här vid ett läger i Tyskland, där han kastar Anders Pettersson

Aosaka-sensei, daihanshi 8 dan, är bekräftad som instruktör, men man räknar även med bröderna Morikawa, båda seihanshi 7 dan, från Rakutō dōin i Kyoto. Detta läger har också fått godkänt från hombu och räknas som ett läger man behöver för att kvalificera sig för dan-gradering, så det är ett bra tillfälle för många svenska att delta. Vi kommer uppdatera informationen i kalendern allt eftersom vi får mer information från finska förbundet.

Sommarläger i Visby

Till sommaren räknar vi också med att det som brukligt blir ett träningsläger i Visby, troligen i början av juli. Sommarlägren i Visby brukar alltid vara uppskattade, inte bara för bra träning utan för att det även finns tid för att semestra och umgås med övriga kenshi socialt på eftermiddagar och kvällar.

Lämna ett svar