Tyvärr finns det nästan bara böcker på japanska, men ett flertal av dem kan vara intressanta, även om man inte läser japanska, då de innehåller mycket bilder.

Tyvärr är ett flertal inte längre tillgängliga nya, men kan gå att hitta begagnade.

Notera att vi inte säljer dessa böcker och videofilmer, vi förmedlar endast information om dem på denna sida.

ShorinjiKempo – profound study with serial pictures

(少林寺拳法 連続写真で究める – ShorinjiKempo rezoku shashin de kiwameru)

En serie om tre böcker som innehåller bildserier, ursprungligen fotograferade och publicerade i det japanska månadsmagasinet ’ShorinjiKempo’. Alla teknikers namn finns också skrivna i ”romaji” (vårt alfabet) och visar varje teknik från tre olika riktningar, med 12 – 30 bilder från varje riktning.

Böckerna är publicerade av det japanska förlaget ’Baseball Magazine’.

Det finns även en översättning, gjord av Aran Lunzer, av Goho-boken och Juho1-boken. När boken fanns till försäljning från hombu gick det att även köpa till ett texthäfte med den engelska översättningen.

Boken säljs inte längre men det kan gå att få tag på begagnade exemplar via amazon etc.

Goho Juho 1 Juho 2

ISBN: 4583035853
storlek: 26×18 (cm)
sidor: 203
utgiven 2000-07-01
pris: ¥2500

Denna bok finns på
www.amazon.co.jp

ISBN: 458303550X
storlek: 26×18 (cm)
sidor: 235
utgiven 2000-10-01
pris: ¥2500

Denna bok finns på
www.amazon.co.jp

ISBN: 4583036329
storlek: 26×18 (cm)
sidor: 220
utgiven 2001-01-01
pris: ¥2500

Denna bok finns på
www.amazon.co.jp

 

 

ShorinjiKempo no Susume – 少林寺拳法のススメ

En bok med många bilder på tekniker. Har själv inte mer än som hastigast tittat i boken, så om någon kan ge en recension om den är jag tacksam.

Boken är publicerad av det japanska förlaget ’Baseball Magazine’.

ISBN: 4583045662
storlek: 21 x 15 (cm)
sidor: 184
utgiven: 1999-08-01
pris: 1500 ¥

Denna bok på
www.amazon.co.jp

Shorinji Kempo (fotosamling)

En bok med 73 vackra färgbilder tagna av fotografen Shigeto Ogura. Dessutom innehåller boken också 18 gamla, tidigare opublicerade, svartvita bilder av Kaiso.

Boken innehåller ingen text förutom en kortare förklaring om varför boken publicerats samt ett index med ”miniatyrbilder” där det även står vilken teknik bilden föreställer. Bilderna i denna bok är utvalda för att de fångar timing och rörelse, de är inte tagna där de som utför tekniken står still utan de är tagna i full rörelse och visar saker som timing och kuzushi.

Boken är publicerad av Shorinji Kempo Renmei (japanska förbundet). Den såldes tidigare på hombu men finns inte tillgänglig längre, kan gå att få tag på begagnad.

ISBN: –
storlek: 30 x 22 (cm)
sidor: 130
utgiven: 1989-09-01
pris: 1000 ¥ (ursprungligt pris var 3600 ¥)

The Warrior’s Path

En bok med intervjuer av många olika mästare inom olika budo såsom Karate-do, Aikido, Judo, Naginata-do och Shorinji Kempo, smakfullt illustrerad av författaren James Sidneys bilder.

Mycket bra och intressant bok som har ett kapitel om Shorinji Kempo. Det är Uchiyama-sensei, 9:e dan daihanshi och den mest seniora utövaren av Shorinji Kempo vid tiden för dess publicering (idag har tyvärr Uchiyama-sensei gått bort), som intervjuas. Bilderna som illustrerar kapitlet om Shorinji Kempo visar kenshi från Toronto shibu i Kanada och på omslaget syns John McCulloch, shibu-chō i Toronto.

ISBN:
storlek: 23 x 23 (cm)
sidor: 176
utgiven: 2003-09-09
pris: 13.27 $

Denna bok på
www.amazon.com

Böcker endast tillgängliga för kenshi

Shorinji Kempo kamokuhyō

Svensk kamokuhyōKamokuhyō betyder läroplan och är väl snarare häften än böcker. Den här versionen är den som gäller från 1 april 2013. Det finns tre olika kamokuhyō som alla innehåller träningsschema och graderingskriterier för olika nivåer.

Kyūkenshi kamokuhyō är för nybörjare upp till 1 dan, yūdansha kamokuhyō innehåller träningsschema och graderingskriterier för 2 dan till och med 6 dan, samt shōnen kamokuhyō som är för barn (under 13 år) och innehåller träningsschema och graderingskriterier upp till 1 dan.

Samtliga kostar 50:- styck och du som är kenshi kan köpa den via din förening.

Shorinji Kempo Tokuhon

Detta är den bok som i och med Shorinji Kempos omorganisering har ersatt Fukudoku-hon. I princip innehåller Shorinji Kempo tokuhon samma sak som den tidigare Fukudoku-hon, men man har tagit ut de delar som direkt behandlar Kongo Zen och buddhismen. Dessa delar återfinns istället i Kongo Zen tokuhon.

För närvarande finns denna bok enbart på japanska och engelska. Det pågår arbete med översättning till svenska. Du som är kenshi kan köpa den från Hombu via din förening (shibu-cho) och den kostar då 600 yen för den japanska versionen och 1000 yen för den engelska versionen.

Kongo Zen Tokuhon

Kongo Zen TokuhonDenna bok riktar sig främst till japanska kenshi som är medlemmar i en dōin och den innehåller de delar som berör Kongo Zen och buddhismen som tidigare fanns i Fukudoku-hon men som tagits bort från den nya Shorinji Kempo Tokuhon.

Denna finns bok finns också översatt till engelska, men då enbart som ett texthäfte (saknar bilder och illustrationer), köper man den engelska bör man även köpa den japanska för att ha bilder etc. Du som är kenshi kan köpa den från WSKO Hombu via din förenings shibu-chō och de kostar då 300 yen.

Shōnen Shorinji Kempo Tokuhon

Shōnen Shorinji Kempo Tokuhon är textboken för barn. Den innehåller mycket illustrationer och är skrivet på ett enkelt sätt för att även yngre kenshi ska förstå Shorinji Kempos filosofi. Den japanska versionen kostar 600 yen och den engelska kostar 1000 yen. Man kan beställa från WSKO hombu via sin förenings shibu-cho.

Shorinji Kempo Kyōhan

Kyōhan kan anses vara den primära boken inom Shorinji Kempo då den innehåller förklaringar av alla våra tekniker och är skriven av Shorinji Kempos grundare. Den första versionen av denna bok kom ut 1953. Sedan dess har den utkommit i ett flertal utgåvor, den senaste är från 2001 och är nu delad i två delar. Första delen innehåller filosofi samt en hel del historiska bilder och del två innehåller teori om träning samt teknikförklaringar.

Det går inte att ”köpa” boken utan man får den om man donerar minst 10 000 yen till Kongo Zen Sohonzan Shorinji, dessutom måste man vara minst nidan (2:a dan) för att få den. Den finns enbart på japanska men Hombu har haft ett projekt med att översätta den till engelska, när och om den kommer att tryckas är i nuläget inte känt.

storlek: 21 x 15 (cm)
sidor: del1: 192, del2: 322
utgiven: 2001
pris: 10 000 ¥

Fukudokuhon

Fukudokuhon är numer ersatt av Shorinji Kempo tokuhon och Kongo Zen tokuhon. Denna har översatts till ett flertal språk och många länder använder troligen fortfarande Fukudokuhon på sitt eget språk istället för den nya Shorinji Kempo tokuhon. Det finns en svensk version, men den upplagan har sålts slut, kan finnas mindre lager i vissa enskilda föreningar.